Litteraturkoncerten

29.10.2017 kl. 15:00 Osted Kulturhus, Lejre

AAKJÆR OG CLAUSSENS FORSKELLIGHEDER - AKKOMPAGNERET AF CARL NIELSEN - en usædvanlilg og uundværlig koncert for tekst- og musikelskere.

Jeppe Aakjær fyldte 150 år i 2016.

At give ord til naturens mysterium, det var den store drøm for Jeppe Aakjær. Han anså symbolisterne – og hermed Sophus Claussen – for at være poetiske Flagermus der blot virrede omkring uden forbindelse til virkeligheden. Aakjær og Claussen havde begge forbindelser til Carl Nielsen – de var jævnaldrende og døde også uhyggeligt tæt på hinanden.
Nielsen skrev musik til Aakjærs sange, men identificerede sig sjovt nok mere med Claussens lyrik.

Skuespiller Nis Bank-Mikkelsen - “The Voice”
Nis Bank-Mikkelsen ( The Voice ) læser digte af både Aakjær og Claussen. Carl Nielsens musik understreger stemningerne og ordene. Den  solistuddannede duo, Villén/Sjølin, spiller melodierne til Aakjærs elskede sange og Nielsens mere traditionelle klassiske værker som f.eks “5 pianopieces - i folkelig stil"

"Med blændende virtuositet og musikalitet inspirerede Linnéa de medvirkende og henrev publikum"
Camilla Donovan, korleder, Disqant og organist ved Osted og Allerslev kirker. 2017