DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Vinsmagning februar 2016

26.02.2016 kl. 18:00 Osted Kulturhus, Lejre
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Det er en vinsmagning lidt udover det sædvanlige. Der bydes på champagne, 2 hvidvine og 3 rødvine og dessertvin. Og derudover en lækker 3-retters menu som er tilpasset de vine vi skal smage. Aftenen indledes med at vi smager på champagnen og at Marc Polo fortæller og viser billeder fra Roussillion og producenterne.

Roussillon ligger som et amfiteater mellem Middelhavet mod øst og de tre bjerkæder Albères, Pyrenæerne og Corbières mod syd, vest og nord. Da Pyrenæerne blev dannet, blev jordlagene kastet rundt, og derfor har vi en utrolig diversitet af jordbundsforhold f.eks. kalk, skifer, ler, granit, marmor, sand, gnejs og småsten. I den sydlige del af Roussillon dypper vinmarkerne tæerne i Middelhavet og heroppe kan der dyrkes vin op til 600 meters højde. De mange forskellige mikroklimaer indebærer dyrkning af et utal af forskellige vine både tørre rød, hvid og rosévine og de søde vine - vins doux naturel - som Roussillon er særligt kendt for.

 
Vi starter med en smagsprøve på økologisk champagne fra Bruno Michel.
Jeg forsætter med Domaine Laguerre EOS 2014 (hvid) økologisk.
Domaine Singla La Matine 2014 (Hvid) økologisk.
Domaine Singla La Matine 2014 (Rød) økologisk.
Domaine Laguerre Le Passage 2014 (Rød)økologisk
Domaine Jean louis Tribouley Mani 2012 (Rød) Biodynamisk.
Domaine Singla Muscat de Rivesaltes 2010 (Dessert vin) økologisk.








Og velkommen til Pierre
Pierre er, som mange sikkert ved, forpagter af cafeteriet i OstedHallen.
Han har sat en fantastisk menu sammen:
 
Forret:
Mousse de saumon fumé aux herbes fraîches siégé au vieux pain norrois / salade Frillice
Røget laksemousse med friske urter serveret på oldnordisk brød / salat frillice
 
Hovedret:
Carré de boeuf braisé avec purré de pomme de terre et cuites accompagné d´une sauce au jus et de ses legumes au miel.
Grydestegt oksetykkam med kogte petitkartofler og kartoffelmos samt en dejlig skysauce og honningbagte rodfrugter.
 
Dessert:
Le tiramisu fait maison de Pierre.
Pierres hjemmelavede tiramisu.